Hest og rytter

behandlinger

Hest & rytter

”Min vision er at smelte hest og rytters velvære sammen med trænings- og konkurrenceresultater Igennem et samspil af redskaber og behandlingsmetoder, der opløser, heler og forebygger skader samt fremmer lethed og styrke i bevægelse og udførelsen af træningsøvelser.
Her igennem skabes de bedste forudsætninger for at opnå Equipagens trænings- og drømmeresultater med et touch af nydelse og overskud.”

HORSEFITTING

RYTTERANALYSE – FOR DIN EGEN OG IKKE MINDST FOR DIN HESTS SKYLD

Uanset hvem vi er som rytter og hvilket drive vi har som rytter, så vil vi på et eller andet tidspunkt opleve udfordringer i samarbejdet med vore heste. Det sker ”næsten” hele tiden, og det kommer især til udtryk, når vi uddannelsesmæssigt når til de svære dressurøvelser, og når vi mindst venter det.

Når jeg kontaktes af en rytter, som vil gøre brug af min hjælp, så vil jeg altid starte med en rytteranalyse. Med analysen (dette værktøj) giver det mig et overblik over, hvad rytteren kan, eller hvor rytteren har sin/sine udfordring(er). Dette vil give både rytteren og jeg en viden i forhold til rytterens videre forløb, og jeg kan derfor målrette rytterens træning, så rytter (og ikke mindst hesten) får det optimale ud af forløbet.

Rytteranalysen foregår ved, at der laves balancetest på 2 vægte:

Jeg aflæser rytterens vægt på henholdsvis højre og venstre side og ser, hvordan den fordeler sig.

Jeg aflæser rytterens vægtfordeling mellem rytterens forfod og hælen.

Jeg aflæser rytterens balance på henholdsvis højre og venstre volte.

Jeg tester rytterens sæde på min Balimostol for at se sædets bevægelighed. Balimostolens sæde er bevægelig, og her skal rytteren forestille sig at sætte sig på en urskive. Jeg beder nu rytteren om at bevæge sig mod kl. 6 og derefter mod kl.12, kl. 3 og 9 samt kl. 2 og 10. Med disse 3 forskellige tests kan jeg aflæse rytterens bevægelighed.

Ved disse tests vil jeg få en idé om hvilke øvelser, der kan være gode for rytteren at lave før og under ridning. Herefter vil rytteren oftest ride i ca. 30/45 minutter, og jeg vil kunne komme med flere input/løsninger til at løse rytterens problem/udfordring.
Undervisningen vil blive optaget på video og tilsendt rytteren senere.

Jeg vil også fortælle om andre former for evt. behandlinger af rytter, og hvordan det kan foregå. Behandlinger som jeg kan give rytteren enten i min klinik eller ved besøg hos rytteren.

BDC_3853-1
BDC_3849-1

bevægeanalyse

Omkring en bevægeanalyse kan der altid siges, at det er en god idé. For ved at bruge bevægeanalyse bliver forståelsen for hestens måde at bevæge sig på bedre. Det er især en god måde at udrede på, hvis rytter og hesten har oplevet store udfordringer i deres træning, eller hvis hesten har haft skader: Ved mange skader anbefales det at gå i dybden af bevægeanalysen.

Jeg er godt klar over, at jeg ikke er den første rytteren henvender sig til. Det er helt forståeligt, da det er dyrlægen, der kommer først og altid først – også i min verden. Der bliver eventuelt derefter prøvet meget andet. Jeg er som regel den sidste rytteren henvender sig til i håb om, at der er en chance for hjælp. Derfor er vigtigheden af at gå grundigt til værks meget stor. Jeg bruger bevægeanalysen til at få stillet skarpt på følgende: nedsat bevægelighed, smerte, blokeringer og låsninger. Ud fra dette kan jeg så anbefale den behandling/træning hesten måtte have brug for.  

Bliver der også lavet en rytteranalyse, vil jeg kunne give både hest og rytter råd til træning for dem begge og evt. behandlinger til begge.

En bevægeanalyse omfatter typisk:

  • Hesten bliver undersøgt v/ longering på hård og blød bund
  • Hesten bliver undersøgt for hvordan dens bevægelighed er i hele kroppen
  • Hvis jeg mener, at hesten er i stand til det, laver jeg en rideanalyse
  • I forhold til de udfordringer hesten har arbejdes der med udspændingsøvelser
bkst_collage

BIODYNAMISK KRANIO – SAKRAL TERAPI TIL HEST OG RYTTER

BKST arbejder i resonans og går derfor dybere ind i kroppen, samt tillader kroppens egne iboende selvhelbredende kræfter at virke. Tilgangen er holistisk, der integrerer det fysiske med bevidstheden og energien. Ved en behandling hvor jeg er terapeuten, er det meget vigtigt, at jeg går helt ind i mig selv og bruger tid på at lytte til klientens krop og følger klientens krops egne selvhelbredende og selvregulerende kræfter. Det er en radikal anderledes måde at behandle på, men til gengæld er det en meget mere blid behandlingstilgang.

Du kan læse mere om BKST på dette link

Artiklen kommer fra instituttet, hvor jeg startede min BKST uddannelse, og det er virkelig godt læsestof, hvor BKST bliver forklaret i dybden.

Behandlingstiden er ca. 50-60 minutter.

THERAPEUTIC TOUCH HEALING TIL HEST OG RYTTER/Spirituel Healing

Healing betyder at hele, men en TT-Terapeut giver ingen garantier eller løfter om resultater/mirakuløse helbredelser. Det markante ved TT- Healingsteknikken er ikke beviselige helbredelser, men at TT-Healingen kan gøre en (stor) forskel.

Spirituelle healere betragter kroppen som en kompleks energetisk helhed, hvor kroppen, sindet og følelserne udgør et dynamisk lagdelt energifelt. I lagdelingen af auraen skelner man mellem æteriske, astrale, mentale og åndelige energifelter.

Grundtanken i Spirituel Healing er, at der strømmer en livskraft gennem alle levende væsner, og at denne livsstrøm kan være blevet afbrudt eller hindret ved psykisk sygdom, smerte, chok eller andre skader. Helbredelse opfattes som en genetablering af samklangen mellem krop, ånd og sind. Effekt af TT-healing:

  • Fremmer afslapning og afspændthed og dermed mindskes stress og indre uro.
  • Reducerer eller eliminerer fysisk og psykisk smerte.
  • Fremmer helbredelse fysisk eller psykisk ved at stimulere de regenererende kræfter.
    – og helt sikkert meget mere.

Behandlingstiden er ca. 50-60 min.
Evt. lidt længere varighed, når det er første gang

BDC_1564-1
BDC_1559-1
BDC_1552-1

ROSENBERGTEKNIKKEN/MINDFUL TOUCH TIL HEST OG RYTTER (Bindevævsmassage)

Med disse teknikker kan jeg arbejde i dybden på kroppen, og med meget, meget lette tryk eller med blød aen på huden er det en yderst behagelig behandlingsform for klienten.

Når jeg bruger disse unikke behandlingsformer, arbejder jeg både i nervesystemet, musklerne og bindevævet. Især når jeg arbejder med MT, når jeg helt ned på kroppens celleniveau.

Både RT/MT kan give bedre kropsholdning, dine bevægelser kan blive mere graciøse, der kan forekomme øget fleksibilitet, og ikke mindst kan der blive en forbedret vejrtrækning eller blot en markant fornemmelse af velbehag.

Teknikken RT anvendes især på følgende steder på kroppen: triggerpunkter, akupunkturpunkter, meridianer samt ”akupunkturstriber”. Rosenbergteknikken er især god ved specifikke problematikker.

Teknikken MT anvender jeg, når jeg har en klient, som kan være meget sensitiv, da denne behandlingsform er meget nænsom og blød. Jeg trykker ikke, men gør ikke andet end bare at være med min hånd/hænder og lader dem glide på kroppens hud. Ved at give kroppen denne form for opmærksomhed (+ varmen fra mine hænder) reagerer kroppen i positiv retning. Klienten vil med tiden kunne mærke, at der sker noget også på et dybere lag i kroppen – det er som om, kroppen regenererer og fornyr sig.

RT/MT kan bruges som en enkeltstående behandling, men kan også med fordel kombineres med TT-Healing, Biodynamisk KST samt Energimassage.

Personligt bruger jeg den meget sammen med mine andre behandlinger og har god effekt med det.

Behandlingstiden er ca. 50-60 minutter

FJERNHEALING TIL HEST OG RYTTER

Ved healing bruges en livsenergi som er universel, og heldigvis kender den ikke forskel på nær og fjern. Dit dyr kan med fordel modtage fjernhealingen hjemme hos dig selv / der hvor den er.

Da jeg gerne vil have, at dit dyr får mest muligt ud af fjernhealingen, skal vi have aftalt det tidspunkt, der passer dig og dit dyr bedst. Dit dyr skal helst opholde sig et dejligt og roligt sted, du kan evt. sidde hos den og nusse, så den falder til ro. Er det fx. en hest, vil dens boks være et godt sted for den at være.

Jeg skal forinden have oplyst dyrets navn, dets køn og alder samt have et vellignende foto til rådighed (der må ikke være andre på billedet, end det dyr jeg skal fjernheale på), og endelig hvilke problemer du ønsker, jeg skal have mit fokus på. Dette kan sendes til mig på email: sinika@tiavad.dk

Fjernhealing foregår på samme måde om det er til din hest eller til dig selv (du kan læse teksten under behandling til voksne og børn, hvor det er målrettet til dig selv)

Varighed alt efter hvad vi aftaler, det kan være fra 30 minutter.

Som noget nyt kan jeg lægge dit dyr op i en imaginær healingskugle, hvor du efter eget valg kan bestemme, hvor længe du ønsker, dit dyr skal ”ligge”. Dit dyr kan være der i op til flere døgn og modtage healing fra mig. Jeg vil dagligt tilføre ny healingsenergi til dit dyr, så dets krop kan hele sig op stille og roligt over længere tid.

fjernhealing_hestogrytter

hesteassisteret terapiforløb

Hesteassisteret terapi/coaching og guidning henvender sig til alle, der har mod på nytænkning og en oplevelse ud over det sædvanlige.

Det bedste arbejdsredskab, der findes, er de skønne heste. De vil på deres helt egen og unikke måde være med til at styrke, fremme og berige dig på en måde, du slet ikke kan forestille dig.

I samarbejdet mellem dig og hesten vil du plante det første af mange fremtidige livsfrø.

Ved at gå i et forløb hos mig vil du blive i stand til at kæmpe for dig selv og for alle de værdier, du står for.

Måske går du rundt i en ond cirkel af stress, angst, depression eller noget helt andet, og dit ønske vil være at finde tilbage til dine værdier og ikke mindst din glæde?

Du ved måske allerede, hvad dit nye kapitel skal dreje sig om, men du har blot svært ved at få omsat dine tanker til handling?

Så kunne et lille hesteassisteret forløb måske være lige noget for dig.

Ved hesteassisteret terapi kommer du fra hovedet og ned i maven, ind i hjertet og får kontakt med din krop –  den kerne, der betyder noget for dig, kommer du tættere på.

Jeg arbejder med nærvær, intuition og autenticitet. Alt dette er vigtigt, hvis du skal tage lederskab i dit eget liv.

Hestemenneske, nej det behøver du ikke at være, da du hverken skal op på hesten for at sidde eller ride, men du skal blot have mod på at åbne op. Du og jeg vil via hestens måde at arbejde terapeutisk på finde vej ind til din styrke, din kerne, ind til netop den, du er, og det du gerne vil.

Jeg arbejder med at skabe den tryghed, du har brug for, så jeg med hestens hjælp kan finde ind til der, hvor du har din styrke/kraft inde i dig.

Min vision er at give og formidle redskaber, som du kan bruge i din hverdag, så du kan finde din styrke og mærke dit værd.

BDC_3896-1
BDC_3900-1
BDC_3909-1